sobota 2. ledna 2016

Knižní recenze Anna krví oděná- Kendare Blake

Anotace:

Cas Lowood zdědil vzácné poslání: zabíjí mrtvé.
Před ním to dělal jeho otec, dokud nebyl hrůzně zavražděn duchem, kterého měl zabít. Vyzbrojen otcovým tajemným a smrtícím athame, Cas cestuje po zemi se svou čarodějnickou matkou a kocourem, který větří duchy. Společně se vydávají po stopách legend a místního folklóru a snaží se držet krok s mrtvými zabijáky. Otravné věci jako budoucnost neřeší a přátele si drží od těla.
Když přijedou do nového města, aby našli ducha, jemuž místní říkají Anna krví oděná, nečeká Cas nic než obvyklou rutinu: nastěhovat se, vypátrat a zabít. Místo toho ale najde běsnící prokletou dívku, přízrak, s jakým se dosud nesetkal. Stále nosí šaty, které měla na sobě v den své brutální vraždy roku 1958. Tehdy byly bílé, ale teď jsou rudě potřísněné a kape z nich krev. Od své smrti Anna zabíjí každého, kdo se opováží vstoupit do jejího opuštěného viktoriánského domu, kterému kdysi říkala domov.
Avšak z nějakého důvodu Casův život ušetří.

Můj názor:
Pokud hledáte něco na klidný večer, něco u čeho se budete možná i trochu bát a rychle se do toho začtete, je tahle kniha právě pro vás. Za mě je to jedna z nejlepších duchařských knih nejen pro teen čtenáře, ale i pro dospělé (testovala jsem na mamce :)). Ačkoliv by se mohlo na první pohled zdát, že příběh je trochu ohraný, jeho zpracování vás naprosto dostane. Je to jedna z těch knich, které přečtete za večer a nemůžete se dočkat dalšího dílu, protože prostě musíte vědět, jak to dopadne.

 Cas  jezdí po světě a zabíjí duchy s pomocí svého Athame, nože, který zdědil po otci, jen co se i se svojí mámou čarodějnicí přestěhují do nového města, už má Cas nový cíl. Ducha, který straší ve starém viktoriánském domě a místní mu říkají Anna krví oděná. Každý, kdo vstoupí do jejího domu před svou smrtí uvidí už jen děsivou dívku, která má na sobě bílé šaty potřísněné krví, její vlastní krví. Když však do domu vstoupí Cas, Anna ho nechá žít. Cas se do domu ještě několikrát vrátí a do Anny se zamiluje, stejně jako ona do něj. Společně se svým kamarádem pak odhalí, co se Anně vlastně stalo a vysvobodí ji ze strašného prokletí. Avšak na jednu drobnost zapoměl, co se vlastně stane s duchy, které zabije svým Athame? Myslí si, že Athame duchy posílá pryč, je to však pravda? 
 Tahle knížka je prostě skvělá, romantická a hlavně akční. Kdo nečetl zkuste a kdo četl mi dá určitě za pravdu, že to stojí za to :)

Žádné komentáře:

Okomentovat